Bewoners Olympiaplein verhogen hun wooncomfort met behulp van energiebesparende maatregelen

U bevindt zich hier: HomeOver onsNieuws2024Bewoners Olympiaplein verhogen hun wooncomfort met behulp van energiebesparende maatregelen

Deel deze pagina op

Bewoners Olympiaplein verhogen hun wooncomfort met behulp van energiebesparende maatregelen

01 oktober 2024

De heer Takes en mevrouw Van Raath wonen al zes jaar met veel plezier in hun comfortabele huis aan het Olympiaplein. Onlangs hebben zij een waardevolle stap gezet richting een gezondere en energiezuinigere woning, dankzij een mooie samenwerking met hun woonconsulent Katherina en energiecoach Leo van de Woningstichting.

Bewoners Olympiaplein verhogen hun wooncomfort met behulp van energiebesparende maatregelen

Contact met energiecoach
Het contact werd gelegd tijdens een brandveiligheidsbijeenkomst, waar de bewoners aangaven gezondheidsproblemen te ondervinden die mogelijk veroorzaakt werden door vocht in de woning. Woonconsulent Katherina pakte dit signaal serieus op en regelde een vochtmeting met energiecoach Leo om het probleem in kaart te brengen. Uit de meting bleek inderdaad dat er sprake was van een hoge luchtvochtigheid in het appartement, ondanks dat de bewoners hun appartement voldoende ventileren.

Energiebesparende maatregelen
Om het probleem aan te pakken, stelde energiecoach Leo voor om een luchtontvochtiger te plaatsen. De heer Takes en mevrouw Van Raath kregen de mogelijkheid om deze een half jaar op proef te gebruiken. Al na het eerste weekend merkte de bewoners verbetering: de klachten verminderden en slapen ging ook beter. Daarnaast werden er nog meer maatregelen getroffen. Als proef plaatste de Woningstichting ook HR++ glas. Dit zorgt ervoor dat vocht zich niet langer aan de binnenkant van de ramen hecht, maar buiten blijft. Dit had niet alleen een positief effect op het binnenklimaat, maar zorgde ook voor een verlaging van de gas- en elektriciteitsrekening omdat de bewoners minder hoefden te stoken.

Samenwerking leidt tot positief resultaat
Deze samenwerking tussen de bewoners, de woonconsulent en de energiecoach zorgde niet alleen voor een aangenamere leefomgeving, maar ook voor een duurzamer en energiezuiniger huishouden. Een mooi voorbeeld van hoe een aantal aanpassingen een groot verschil kunnen maken.

Kom naar het inloopspreekuur
De heer Takes en mevrouw Van Raath raden andere bewoners dan ook aan om contact op te nemen met de energiecoach van de Woningstichting. Wilt u ook kijken of, en hoe, u kunt besparen op uw energiekosten en tegelijk ook uw wooncomfort kunt verbeteren? Kom dan vanaf maandag 21 oktober 2024 naar het inloopspreek uur van 15.00 tot 16.00 uur bij ons op kantoor aan het Olympiaplein 26. Het spreekuur vindt om de week plaats tot en met 24 maart 2025.